Team Maatschappelijk & Sociaal

Het team Maatschappelijk & Sociaal is verantwoordelijk voor een belangrijk gedeelte van de activiteitenkalender buiten de ledenvergaderingen om.

Enerzijds richt dit Team zich op informele activiteiten voor de eigen leden, zoals borrels, Quiz-night, biking-diner, enz. En anderzijds richten zij zich op maatschappelijke activiteiten; iets terug doen voor de maatschappij. Dit kan variëren van het collecteren voor het Rode Kruis tot het opzetten van een fundraising-project of het verstrekken van ‘handjes’ voor een goed doel. 
JCI heeft wereldwijd een officiele advies status bij de VN. Wij omarmen dan ook de Sustainable Development Goals (SDG's). In de komende jaren zal JCI Eindhoven zich inzetten voor SDG-12: Responsible Consumption and Production. De regio Eindhoven is uniek gepositioneerd om techniek en design bij elkaar te brengen en oplossingen te bieden om de Foodprint  te verlagen. JCI Eindhoven organiseert verschillende impactvolle projecten in de regio om een bijdrage te leveren aan SDG-12.